Simpozion internaţional de patrologie la Mănăstirea „Sfânta Ana”

Douăzeci de profesori de patrologie din Europa sunt împreună în perioada 7-10 septembrie în cadrul celei de-a doua ediţii a Simpozionului Internaţional de Patrologie, organizat de Episcopia Severinului şi Strehaiei în parteneriat cu Facultatea de Teologie din Craiova la Mănăstirea „Sfânta Ana” din Orşova, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

Lucrările simpozionului, aflat la a doua ediţie, se desfăşoară cu binecuvântarea şi coordonarea Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, profesor de patrologie în cadrul Facultăţii de Teologie din Craiova. Astfel, luni 7 septembrie, în prima zi a simpozionului, au conferenţiat pr. prof. dr. Ioan Caraza de la Facultatea de Teologie din Bucureşti, pr. prof. dr. Nicolas Ioannidis de la Atena, prof. dr. Krzysztof Lesniewski de la Lublin-Polonia şi prof. dr. Martin Tamke din Germania, pr. prof. univ. dr. Constantin Pătuleanu de la Facultatea de Teologie din Bucureşti.

În zilele următoare, programul va cuprinde nume sonore ale patristicii româneşti şi internaţionale. Conferenţiarii vor prezenta teme de actualitate, menite să aduc un plus de valoare cercetării din acest domeniu.

În acest sens, demersul PS Părinte Nicodim se arată a fi de mare folos teologiei actuale, având menirea de a scoate la lumină cele mai noi cercetări în teologia patristică, aducând totodată împreună profesori de renume naţional şi internaţional.

Comentarii Facebook


Știri recente