Simpozion despre perspectivele creștine asupra morții, la Seul

Vineri, 29 mai, la Seul, capitala Coreei de Sud, s-a desfășurat Simpozionul Internațional ‘Prieten sau dușman? Perspective creștin-ortodoxe asupra misterului morții’, organizat de Mitropolia Ortodoxă a Coreei. Simpozionul se înscrie în ciclul manifestărilor organizate cu prilejul aniversării a 110 ani de prezență ortodoxă în Coreea (1900-2010), la el participând și Înaltpreasfințitul Părinte Ambrosios Zographos al Mitropoliei Ortodoxe a Coreei, care a deschis lucrările, informează ‘Ziarul Lumina’.

O serie de personalități din Europa și din Statele Unite ale Americii au susținut comunicări despre semnificația morții din punct de vedere ortodox, dar și medical, fizic. De asemenea, s-a discutat și despre moartea de fiecare zi a creștinului și viața în Sfintele Taine ale Bisericii. Comunicările au fost urmate de dezbateri la care au participat, alături de membri ai comunității ortodoxe din Coreea de Sud (coreeni, dar și români, bulgari, greci, americani), și invitați din cadrul celorlalte Biserici creștine din Coreea precum și din partea religiei budiste. Cu ocazia simpozionului, a fost prezentat volumul ‘Misterul morții’ al autorului grec Nikolaos Vassiliadis, tradus anul acesta în limba coreeană la Editura Mitropoliei Ortodoxe a Coreei.

Prima Liturghie ortodoxă a fost oficiată pe pământ coreean la 17 februarie 1900, iar din anul 1955, Biserica Ortodoxă a Coreei se află sub jurisdicția Patriarhiei Ecumenice. Biserica Ortodoxă din Coreea a fost ridicată la rang de Mitropolie în anul 2004 și în prezent este formată din 10 parohii în care slujesc opt preoți și doi diaconi. Primul Mitropolit în Biserica Ortodoxă a Coreei a fost Înalt Preasfințitul Părinte Sotirios Trambas, iar din anul 2008, a fost ales Înalt Preasfințitul Părinte Ambrosios Zographos.

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…