Simpozion dedicat rezistenței anticomuniste

La Liceul Tehnologic Dimitrie Gusti din Capitală a avut loc sâmbătă, 14 mai 2016, Simpozionul Internațional Interdisciplinar Credință, adevăr, creație în închisorile comuniste. Evenimentul adresat elevilor de gimnaziu și liceu a urmărit scoaterea din uitare a suferințelor îndurate de o întreagă generație aflată la răscruce, informează TRINITAS TV.

În cadrul proiectului Să ne cunoaștem trecutul pentru a ne proiecta viitorul a avut loc vernisajul lucrărilor unui concurs de arte plastice și al Expoziției Scriitori în închisorile comuniste.

Proiectul național desfășurat în parteneriat cu Arhiepiscopia Bucureștilor a inclus atât dezbateri la clasă cu elevii, cât și excursii la Fortul 13 Jilava și la Închisoarea Tăcerii de la Râmnicu Sărat. Prin aceasta s-a urmărit cunoașterea istoriei recente, pentru o mai bună proiectare a viitorului.

Între invitații de onoare ai simpozionului s-a numărat fiica filosofului-martir Mircea Vulcănescu, Măriuca Vulcănescu. Alături de ea, foști deținuți politici, au povestit celor prezenți despre clipele de groază ale perioadei 1947 – 1965.

Comentarii Facebook


Știri recente