Simpozion dedicat Patriarhului Justinian Marina la Mănăstirea Plumbuita

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a participat la un simpozion dedicat Patriarhului Justinian Marina care a avut loc ieri la Mănăstirea bucureșteană Plumbuita.

Tema principală a fost modul în care vrednicul de pomenire conducător al Bisericii Ortodoxe Române s-a luptat pentru refacerea și înfrumusețarea așezămintelor monahale din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Ierarhul a subliniat în cadrul întâlnirii din 22 iunie 2017 faptul că Patriarhul Justinian a fost unul dintre ctitorii restauratori ai Mănăstirii Plumbuita.

Patriarhul Justinian s-a îngrijit în mod deosebit într-o perioadă grea ca această mănăstire să rămână aici ca o cetate de strajă, apărând Bucureștiul prin rugăciuni și prin lucrarea duhovnicească a viețuitorilor ei, a spus PS Timotei conform Trinitas TV.

Alături de Preasfinția Sa au conferențiat:

  • Arhim. Dionisie Constantin, Consilier patriarhal;
  • Arhim. Nectarie Șofelea Exarh Administrativ al Mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureştilor;
  • Arhim. Iustin Bulimar, Starețul Mănăstirii Plumbuita;
  • Stavrofora Lucia Dumbravă, Stareța Mănăstirii Pasărea;
  • Stavrofora Atanasia Văetiși, de la Mănăstirea Stavropoleos.

Evenimentul este prilejuit de Anul comemorativ al Patriarhului Justinian şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.

© Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…