Simpozion dedicat Ortodoxiei la Feldkirch, Austria

Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul românilor ortodocși din Germania, Europa Centrală și de Nord, va reprezenta Biserica Ortodoxă Română la Simpozionul „Dies Orientalis” ce va avea loc în perioada 20-21 noiembrie la Feldkirch, Austria, informează TRINITAS TV. Simpozionul este organizat de Fundația vieneză „Pro Oriente”.

„Va avea loc în orașul Feldkirch din Austria o întâlnire ecumenică dedicată Ortodoxiei. Titlul generic al acestei întâlniri este „Dies Orientalis – Ortodoxia, creștinismul necunoscut”. În lumea apuseană Ortodoxia, deși este prezentă pretutindeni este încă puțin cunoscută și tocmai de aceea se organizează astfel de întâlniri”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Serafim.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim va susține în cadrul acestei întâlniri lucrarea cu tema „Ortodoxia între Tradiție și modernitate”.

„Voi prezenta valorile fundamentale ale Ortodoxiei și aș numi, în primul rând, faptul că Ortodoxia ne prezintă un Dumnezeu foarte apropiat, un Dumnezeu pe care îl întâlnește credinciosul în slujba Bisericii, în rugăciunea Bisericii, în icoană, în pictură și pretutindeni. Voi vorbi despre Ortodoxia în fața modernității, despre problema învățământului care este sufletul Ortodoxiei în viitorul nostru”, a mai spus Înaltpreasfinția Sa.

Duminică, pe 21 noiembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim va fi prezent în mijlocul credincioșilor parohiei „Nașterea Domnului” din Feldkirch, unde va oficia Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente