Simpozion biblic național la Caransebeș

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Departamentul de Teologie Ortodoxă Didactică Caransebeș, din cadrul Universității Eftimie Murgu Reșița, a organizat joi, 12 noiembrie, Simpozionul Național Sfânta Scriptură, izvor al cunoașterii și vieții creștine, după cum ne-a precizat Diac. Pavel Canea.

Simpozionul la care au participat profesori de la disciplinele biblice a mai multor facultăți de teologie din țară, a fost organizat în două sesiuni, prezentându-se în prima sesiune referate cu teme ale Vechiului Testament, iar în cea de-a doua sesiune referate cu teme ale Noului Testament. Pe marginea fiecărui referat prezentat au fost luări de cuvânt, punându-se întrebări din partea celor prezenți.

„Referatele s-au axat pe teme de ermineutică biblică, antropologie biblică, legislația Vechiului Testament și asimilarea ei în creștinism. Am discutat, de asemenea, despre Chipul Păstorului Celui Bun în cărțile profetice și receptarea Epistolei către evrei în Cultul Bisericii, cu insistență asupra aspectelor pastoral-misionare, legate de tematica propusă în acest an de Sfântul Sinod al Bisericii noastre”, a subliniat părintele profesor Ioan Mihoc, Secția de Teologie Ortodoxă Didactică din Caransebeș.

La acest eveniment, ajuns la cea de-a IV-a ediție, au fost prezente cadre didactice, studenți de la licență și master și elevi seminariști de la instituțiile de învăţământ teologic din Caransebeș.

Comentarii Facebook


Știri recente