Simona Halep va primi Ordinul Național „Steaua României”

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a decis acordarea Ordinului Național „Steaua României” în grad de Cavaler tenismenei Simona Halep, ceremonia urmând să aibă loc la o dată care va fi comunicată ulterior, informează Administraţia Prezidenţială.

Ordinul „Steaua României” în grad de cavaler este cea mai înaltă distincţie a statului român.

Distincţia îi va fi oferită „ca urmare a performanței extraordinare obținute la Turneul de Tenis de la Wimbledon, precum și în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga activitate”, se menţionează într-un comunicat de presă emis de Preşedinţie.

„Prin dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât pe terenul de tenis, cât și în afara sa, Simona Halep a promovat numele țării noastre în întreaga lume. Simona Halep este un model pentru tânăra generație, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaș câștig pentru sportul românesc”.

De asemenea, Simona va primi cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române, Ordinul Crucea Patriarhală” pentru mireni. Anunţul a fost făcut în cursul zilei de luni, 15 iulie 2019, de Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Anul trecut sportiva a primit distincția „Crucea Sf. Apostol Andrei” din partea Arhiepiscopiei Tomisului.

Simona Halep a scris istorie sâmbătă pentru România după ce s-a impus la Wimbledon în faţa Serenei Williams în două seturi. Simona este prima româncă care câștigă Grand Slamul londonez.

Foto credit: Wimbledon

Comentarii Facebook


Știri recente