Şimleu Silvaniei | Episcopul Sălajului a slujit la biserica Regimentului 69 artilerie mixtă „Silvania”

PS Petroniu a oficiat Sfânta Liturghie duminică în biserica Regimentului 69 artilerie mixtă Silvania din Şimleu Silvaniei. La slujbă au participat cadrele militare, în frunte cu domnul comandant Ștefan Toader, personalul civil angajat și numeroși credincioși din Șimleu Silvaniei, informează Biroul de presă al Eparhiei.

La finalul Sfintei Liturghii, Protos. Mina Pletosu, exarhul mănăstirilor din Episcopia Sălajului, a citit Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la prima duminică a Postului Nașterii Domnului din anul 2017.

Apoi, ierarhul a adresat câteva îndemnuri celor prezenţi şi le-a transmis că perioada aceasta de post este propice apropierii de Dumnezeu.


Inițial, slujbele religioase erau săvârșite într-o capelă, amenajată în incinta bibliotecii, urmând, ca mai apoi, să se purceadă la ridicarea unei biserici din lemn. Aceasta a prins contur, în mod special, cu sprijinul material al cadrelor militare, care, lunar, au contribuit, din propriul salariu, pentru construcția lăcașului de cult, astfel încât, în anul 2011 lucrările de edificare a bisericii au fost finalizate.

Lăcașul de cult, pus sub ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, a fost târnosit de către Preasfințitul Părinte Petroniu, în data de 3 iulie a anului 2011, în prezența cadrelor militare şi a personalului civil angajat, a oficialităților județene și locale, dar și a credincioșilor din orașul Șimleu Silvaniei.

Foto Credit: Episcopia Sălajului

Comentarii Facebook


Știri recente