SIMBOLUL DE CREDINȚĂ CREȘTIN-ORTODOX

Lucrarea „Simbolul de credință creștin-ortodox” a fost publicată la Editura „Cuvântul Vieții” a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, și a fost coordonată de părintele Mihai Hau, consilierul Sectorului Cultural și relații cu mass-media al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Volumul a fost editat cu prilejul Anului Omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române.

Volumul cuprinde 212 pagini în care sunt explicate cele 12 articole ale Simbolului de credință creștin ortodox. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a arătat în Cuvântul înainte al acestei cărți cât de important este Crezul Ortodox, deoarece atunci când îl rostim cu „credință tare și cu multă evlavie ne punem în legătură spirituală sau duhovnicească, mântuitoare și sfințitoare, cu Preasfânta Treime cea deoființă și nedespărțită, cu Tatăl, cu Fiul și cu Duhul Sfânt, o Dumnezeire în trei Ipostasuri sau Persoane”.

De asemenea, „principalele evenimente ale istoriei mântuirii menționate în Crezul Ortodox sunt ilustrate aici (în volum) prin icoane sau fresce pentru a arăta legătura dintre cuvântul sfânt și icoana sfântă în mărturisirea credinței ortodoxe”, după cum a spus Preafercirea Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente