Sibiu: Peste 50 de elevi și preșcolari au primit ghiozdane și rechizite

Peste 50 de elevi și preșcolari de la Școala Gimnazială și Grădinița din Coveș, județul Sibiu, au primit vineri ghiozdane, rechizite și produse de patiserie, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Darurile au fost achiziționate de reprezentanții Departamentului de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului cu ajutorul financiar al elevilor de la patru licee din localitate. Aceștia au organizat colecte în cadrul instituțiilor de învățământ și au oferit banii pentru proiectul de prevenire a abandonului școlar.

Potrivit lui Marius Talmațchi, inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, activitatea a fost realizată în parteneriat cu Liceul de Industrie Alimentară «Terezianum», Colegiul Economic «George Barițiu», Colegiul «Onisifor Ghibu» și Colegiul «Cibinium» din Sibiu. Prin această activitate s-a dorit prevenirea abandonului școlar în rândul copiilor din localitățile unde acest fenomen este în creștere.

Acțiunea filantropică a fost inițiată de Arhiepiscopia Sibiului prin Departamentul de asistență socială, Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu și patru licee din Sibiu.

Photo by Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente