Sibiu | Peste 30 studenți s-au alăturat campaniei Donează sânge, salvează o viață!

Peste 30 de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna au donat sânge în cadrul campaniei Donează sânge, salvează o viață. Acțiunea umanitară a avut loc luni, 16 octombrie 2017, la Centrul de Tranfuzie Sanguină Sibiu. Cei prezenți au donat sânge pentru a veni în sprijinul bolnavilor internați în unitățile medicale din județ.

Potrivit inspectorului Marius Talmațchi de la Departamentul de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului, la proiect au participat până în prezent 1400 de donatori din județele Sibiu și Brașov, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Ne aflăm la ediția a treia a campaniei implementate în Arhiepiscopia Sibiului. Avem până în prezent 1400 de donatori în județele Sibiu și Brașov. Ne bucurăm de colaborarea cu mai multe instituții care ne-au ajutat în această campanie și sperăm că ne vor ajuta în continuare, a spus inspectorul Marius Talmațchi.

Recent, campaniei inițiate de Patriarhia Română s-au alăturat nouă studenți de la Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu. Tot în această săptămână vor dona sânge mai mulți ofițeri ai Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu.

Campania Donează sânge, salvează o viață! a fost inițiată de Patriarhia Română și are ca scop informarea şi conştientizarea cu privire la nevoia reală de sânge pentru transfuzii din spitalele româneşti.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente