Sibiu | IPS Laurențiu a prezidat sesiunea de toamnă a examenului de capacitate preoțească

În Arhiepiscopia Sibiului a avut loc marți, 3 octombrie 2017, sesiunea de toamnă a examenului de capacitate preoțească. Comisia de evaluare a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Examenul a avut loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Șaguna. Din comisie au făcut parte cadre didactice de la instituția de învățământ și consilieri eparhiali.

Cei 16 candidați înscriși la această sesiune au susținut mai întâi o probă eliminatorie care a constat într-o testare psihologică. În continuare, aceștia și-au verificat cunoștințele teologice dobândite la examenele de la scris și oral, notează site-ul oficial al Mitropoliei.

Proba scrisă a însemnat verificarea cunoștințele teologice ale candidaților. Subiectul tratat de teologi s-a intitulat: Sfânta Euharistie și implicațiile sale misionare și pastorale. Examenul oral a avut subiecte din Teologia Liturgică, Omiletică, Catehetică, Administrație bisericească și Drept bisericesc.

Testarea s-a încheiat cu verificarea cunoștințelor din alte domenii ale teologiei, în special cele de ordin practic: administrația parohială și regulamentele de funcționare ale Bisericii noastre. Acestea sunt necesare pentru ocuparea unui post de preot paroh.

Arhiepiscopia Sibiului organizează anual două sesiuni ale examenului de capacitate preoțească, iar licențiații în Teologie sau absolvenții de studii teologice postuniversitare trebuie să susțină acest examen dacă doresc să ocupe un post de preot paroh.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente