Sibiu | Campanie de informare asupra igienei orale la Rusciori

Studenții de la secţia de Medicină Dentară a Facultăţii Victor Papilian din Sibiu împreună cu reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Sibiului au participat miercuri, 24 mai 2017, la o nouă activitate de informare privind importanţa sănătăţii şi igienei orale.

Evenimentul a avut loc la şcoala din localitatea Rusciori, județul Sibiu. În cadrul acestuia, copiii au învățat să se spele corect pe dinţi.

Potrivit părintelui Tiberiu Kiss, inspector social în cadrul Departamentul de asistenţă socială al Arhiepiscopiei Sibiului, activitatea a avut ca scop aducerea la cunoștință a importanței igienei orale.

Ne bucurăm că am realizat astăzi o nouă activitate în cadrul campaniei noastre în satul Rusciori, într-o comunitate săracă. Împreună cu studenții de la OSD i-am învățat pe copii cât de importantă este igiena orală pentru sănătatea noastră, a spus părintele Tiberiu Kiss.

În cadrul activității de informare, copiii din Rușciori au vizionat un desen animat legat de igiena orală şi au învăţat mai multe despre spălatul pe dinţi şi rolul acestuia pentru sănătatea organismului.

Călin Arcaș, coordonatorul departamentului de profilaxie din cadrul OSD Sibiu, a declarat pentru site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului faptul că igiena orală precară este una dintre problemele de actualitate cu care se confruntă atât tinerii, cât și adulții din ziua de astăzi, mai ales în zonele rurale. Rolul acestei campanii este acela de prezentare a tehnicilor corecte de periaj, ce înseamnă o igienă dentară corectă.

Acțiunea de informare a fost organizată de Departamentul de asistenţă socială al Arhiepiscopiei Sibiului și Organizaţia Studenţilor Dentişti (OSD). Aceasta face parte dintr-o campanie de informare adresată copiilor cu posibilități materiale reduse.

Comentarii Facebook


Știri recente