Sibiu | Campania Sănătate pentru sate a ajuns în localitatea Ruja

Peste 30 de copii și 50 de adulți din localitatea Ruja, județul Sibiu, au beneficiat recent de consultații medicale gratuite în cadrul Campaniei Sănătate pentru sate. Activitatea a avut loc cu sprijinul a 10 cadre medicale voluntare.

Potrivit lui Marius Talmațchi, spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, au fost oferite consultații medicale de oftalmologie, optometrie, pediatrie și medicină generală. De asemenea, au fost măsurate tensiunea arterială, colesterolul, glicemia, hemoglobina și s-au făcut electrocardiograme.

Persoanele prezente au primit îndrumările și sfaturile medicale necesare pentru a preveni sau trata anumite afecțiuni, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Acțiunea socială este implementată în Arhiepiscopia Sibiului de Departamentul de asistență socială al eparhiei, Asociația Filantropia Ortodoxă și mai mulți parteneri.

Printre partenerii campaniei se numără: Direcția Județeană de Sănătate Publică Sibiu, Legend Optic Sibiu și Crucea Roșie Sibiu. De la debutul campaniei și până în prezent au beneficiat de sfaturile medicilor peste 900 de persoane.

Comentarii Facebook


Știri recente