Sibiu: Arhiepiscopia donează un generator de oxigen Spitalului de Pneumoftiziologie din municipiu

Având în vedere evoluția pandemiei, Arhiepiscopia Sibiului se implică din nou în lupta cu noul virus și donează un generator de oxigen Spitalului de Pneumoftiziologie din municipiu.

Sibiul și alte 16 localități din județ au o rată de infectare de peste 6 la mie.

În aceste condiții, Mitropolitul Laurențiu a convocat vineri, 06 noiembrie, Permanența Consiliului Eparhial și a prezentat inițiativa de a achiziționa unui generator de oxigen premium pentru aplicații medicale care va deservi nevoile Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu.

Inițiativa a fost discutată și aprobată la reședința mitropolitană din Sibiu, informează Mitropolia Ardealului.

Generatorul, în valoare totală de 80.000 euro va fi achitat integral din fondurile Arhiepiscopiei Sibiului. Comanda va fi achitată de Centrul eparhial în două tranșe (50% la semnarea contractului și 50% la livrarea cu celeritate a generatorului).

În Arhiepiscopia Sibiului au fost mai multe inițiative de acest fel de la începutul pandemiei. Spre exemplu, eparhia a renunțat la alocări bugetare de 1.500.000 de lei destinate reparării bisericilor, cerând redirecționarea acestor bani către Spitalul Județean Sibiu și Spitalul Județean Brașov, pentru urgențele și dotările medicale necesare în contextul pandemiei Covid-19.

Peste 4 milioane de euro a investit Biserica Ortodoxă Română în lupta cu noul virus. Detalii în Jurnalul de pandemie ținut de Basilica.ro.

Foto: arhiva Basilica.ro


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente