Sibienii au primit Lumina Sfântă la Catedrala din municipiu

Mii de sibieni au primit Sfânta Lumină în noaptea de Înviere la Catedrala mitropolitană din Sibiu, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului. Cu prilejul acestei mari sărbători, Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului a oficiat Slujba Învierii, Utrenia şi Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Soborul a fost format din preoţi şi diaconi slujitorii Catedralei mitropolitane şi cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu.

După chemarea “Veniţi să luaţi Sfânta Lumină” a urmat înconjurarea Catedralei şi slujba Învierii pe esplanada din faţa locaşului de cult. IPS Mitropolit Laurenţiu a transmis credincioşilor învăţăturile despre Sfintele Paşti, după care s-a continuat cu Utrenia Învierii şi Sfânta Liturghie, oficiate în Catedrala mitropolitană.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala “Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane.

La final, IPS Mitropolit Laurenţiu le-a transmis credincioşilor urările specifice acestui măreţ praznic şi a transmis programul liturgic din prima zi a Sfintelor Paşti.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente