Sfințitul veșmânt al Sf. Cuv. Parascheva a fost primit în parohia ortodoxă română Sf. Parascheva din Wakefield, MA

Sâmbătă 10 octombrie 2009, IPS Arhiepiscop Nicolae a slujit slujba Vecerniei la parohia Sf. Parascheva din Wakefield, Massachusetts. În timpul slujbei, IPS Nicolae a sfințit racla și a așezat în ea sfințitul veșmânt care a acoperit sfintele moaște ale Cuvioasei Maicii noastre Parascheva. La slujbă au luat parte preoți din zonă: P.C. Preoți Nicolae Simion, preot paroh, Onisim Morar de la parohia Sf. Ioan Botezătorul din Woonsocket, RI, Aurel Petrescu de la parohia Sf. Ioan cel Nou de la Suceava din Manchester, NH, Narcis Stoica de la Sf. Maria din Cambridge, MA, Peter Preble de la Sf. Mihail din Southbridge, MA, Gregory Christakos de la Catedrala Sf. Spiridon din Worcester, MA, și P. Cuv. Ieromonah Vasile de la Mânăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Ellenville, NY. Mulți credincioși de la parohiile ortodoxe din împrejurimi s-au alăturat în rugăciune către Sf. Parascheva, informează Arhiepiscopia Ortodoxă Româna din cele două Americi.

La sfârșitul slujbei, IPS Nicolae a vorbit despre viața Sf. Parascheva și pelerinajul întâmplat cu moaștele ei până în anul 1641 când au fost primite în biserica Trei Ierarhi din Iași în timpul domniei lui Vasile Lupu. IPS Nicolae a continuat spunând că prin acest dar suntem cu toții binecuvântați să avem un semn al sfințeniei în parohia Sf. Parascheva. Apoi a citit Hrisovul semnat de IPS Mitropolit Teofan al Moldovei și Bucovinei atestând faptul că acest veșmânt a acoperit pentru o perioadă de timp sfintele moaște ale Cuv. Parascheva și a fost oferit parohiei la cererea IPS Nicolae și a preotului paroh Nicolae Simion. Credincioșii au putut apoi să se închine și să rostească o rugăciune pentru familie la sfințitul veșmânt.

Sărbătoarea a continuat a doua zi, duminică 11 octombrie 2009, cu Sf. Liturghie. P.C. Arhidiacon Prof. Gabriel Oprea de la Mânăstirea Stavropoleos din București s-a alăturat clerului. La predică, IPS Nicolae a vorbit despre parabola semănătorului și a explicat de ce exemplul Sf. Cuv. Parascheva este unul foarte potrivit pentru a înțelege chemarea fiecăruia în Biserică. Apoi a mulțumit Părintelui Gabriel pentru aducerea sfințitului veșmânt în America. Masa festivă a încheiat această sărbătoare închinată Maicii noastre Parascheva, ocrotitoarea parohiei ortodoxe române din Wakefield.

Comentarii Facebook


Știri recente