Sfinţiri la Parohia Brătila I, Protopopiatul Onești

Sâmbătă, 16 iulie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului a sfinţit Așezământul social-filantropic, biblioteca parohială Protosinghel Nicodim Măndiță și casa parohială din Parohia Brătila, Protopopiatul Onești, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit cu acest prilej ierarhul a subliniat rolul fundamental pe care îl are Biserica în viața socială și culturală a societății și a apreciat colaborarea dintre preot și credincioșii localității Brătila, legătură ce a făcut posibilă finalizarea într-un timp scurt a acestor proiecte.

La rândul său, preotul paroh a mulţumit ierarhului pentru că s-a aflat în mijlocul comuniţăţii din Brătila.

Între zilele de bucurie sfântă din viața unui om, personal înscriu și această zi în care Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop a venit în mijlocul nostru pentru a binecuvânta și sfinți lucrările derulate în parohie, a spus Pr. Ioniță.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinţia Sa a acordat preotului paroh titlul de iconom stravrofor, iar cei care l-au sprijinit în acest demers au primit distincții de vrednicie.

Lucrările de construcție ale casei parohiale și ale așezământului au fost coordonate de preotul Zaharia Nicolae în perioada în care a fost paroh al Parohiei Brătila I. Preotul Florin Ioniță a continuat lucrările, definitivând pictura, dotând și dând funcționalitate așezământului și a înființând biblioteca parohială.

Comentarii Facebook


Știri recente