Sfințiri de biserici în Protopopiatul Vaslui

Localnicii comunei Ferești, județul Vaslui, au avut bucuria de a participa duminică, 25 august, la resfințirea bisericilor din Ferești și Tătărani.

Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor, a resfințit duminică, 25 august 2013, biserica Parohiei Ferești, Protopopiatul Vaslui. Sfântul lăcaș a fost ridicat, în urmă cu peste 100 de ani, pe locul unui altar din lemn. După cum a relatat pentru Ziarul Lumina, Ediția de Moldova, Pr. Vasile Pârcălabu, protoiereu al Protopopiatului Vaslui, biserica a fost reconsolidată și reparată de trei ori până în prezent, ultima resfințire fiind oficiată acum 25 de ani. În aceeași zi, Preasfinția Sa a târnosit biserica filiei Tătărani, aflată în apropierea Fereștiului.

„Biserica din Tătărani a fost, între timp, reparată și înfrumusețată, adugându-i-se o clopotniță nouă și cu un edificiu social. După sfințirile celor două biserici, a fost săvârșită Sfânta Liturghie, în parohia Ferești. Părintele paroh Cristian Câmpeanu are o vechime de peste zece ani în aceasta parohie. Împreună cu membrii Consiliului parohial a înfăptuit lucrările de înfrumusețare a bisericii și de dotare a acesteia cu mobilier specific cultului. Acest moment de sărbătoare, pe lângă aspectul sacru, a fost și un prilej de întâlnire între ierarh și credincioși, ținând cont că, de la ultima resfințire a bisericii, comunitatea din Ferești nu a mai vost vizitată de către un episcop. Autoritățile locale au fost alături de preotul paroh, contribuind cu partea logistică și cu fonduri, pentru ca aceste lucrări să se desfășoare conform tuturor normelor tehnice”, a spus pr. protopop Vasile Pârcălabu.

La finalul Sfintei Liturghii, cei prezenți au trecut prin sfântul altar, pentru a se închina.

Comentarii Facebook


Știri recente