Sfințiri de biserici în Protopopiatul Deva

În Duminica a VIII-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei a săvârșit slujba de resfințire și Sfânta Liturghie în Biserica „Bunavestire” din Parohia Roșcani, Protopopiatul Deva, după cum informează site-ul episcopiadevei.ro.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a oferit gramate de mulțumire Părintelui Șuiaga Victor și tuturor celor care s-au implicat în restaurarea bisericii.

La ceas de Vecernie, Preasfințitul Părinte Gurie a săvârșit Slujba de resfințire în biserica închinată Sfintei Cuvioase Parascheva din filia Poiana Răchițele, Parohia Runcu Mare, Protopopiatul Deva.

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie, în cuvântul de învățătură, a evidențiat dragostea pe care o are Hristos față de Biserica Sa, îndemnându-i pe credincioși să stăruiască în iubire și pace.

Pentru osteneala depusă în restaurarea bisericii, preotul paroh Vinca Roman a fost ridicat la rangul de iconom, Preasfinția Sa oferind gramate de mulțumire tuturor celor care au fost alături de păstorul lor.

Comentarii Facebook


Știri recente