Sfințirea veșmântului pictural al Catedralei din Urziceni

Duminică, 15 decembrie 2013, Preasfințitul Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor va fi prezent în mijlocul credincioșilor din Urziceni. La Catedrala Sfinții Împărați Chiriarhul va sfinți pictura înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Momentul este unul deosebit având o semnificație aparte. În primul rând, anul 2013 este declarat de către Patriarhia Română Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena, deoarece în anul 313 Împăratul Constantin dă libertate creștinilor printr-un decret semnat la Mediolan (azi Milano, Italia). Astfel, anul acesta se împlinesc 1700 de ani de la evenimentul care a schimbat evoluția creștinismului în Imperiul Bizantin.

Dar, tot în 2013, Episcopia Sloboziei și Călărașilor a împlinit douăzeci de ani de existență, douăzeci de ani de slujire și dăruire, douăzeci de ani de misiune creștină la nord de Dunăre.

Așadar, putem considera ziua de 15 decembrie 2013, una cu adevărat istorică pentru comunitatea de creștini din Municipiul Urziceni. După ce în anul 1996 Preasfințitul Părinte Nifon a pus piatra de temelie, iar în anul 2002 vrednicul de pomenire Preasfințitul Părinte Damaschin a săvârșit slujba de târnosire, urmează acum încununarea tuturor ostenelilor prin binecuvântarea veșmântului pictural de către Preasfințitul Părinte Vincențiu Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Comentarii Facebook


Știri recente