Sfințirea Troiței de la Coronini

Pe ruinele unei vechi mănăstiri ortodoxe din secolul al XVI-lea, aflată în apropierea localității Coronini, jud. Caraș-Severin, a fost sfințită sâmbăta aceasta o troiță. Credincioșii din parohie alături de preoți de pe Clisura Dunării și autoritățile locale au urcat în procesiune până pe dealul „La mănăstire”. Aici, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a binecuvântat troița și izvorul amenajat în curtea sitului.

„De sărbătoarea Sfântului Arhanghel Mihail, 6 septembrie, când pomenim minunea Sfântului Arhanghel Mihail în cetatea Colose suntem pe Clisura Dunării, la Parohia Coronini, pentru a binecuvânta o preafrumoasă troiță, un izvor și ruinele mănăstirii medievale închinate Sfântului Arhanghel Mihail”, a declarat pentru TRINITAS TV Preasfințitul Părinte Lucian.

Cei care s-au implicat în conservarea și amenajarea sitului arhelologic precum și cei care au ridicat troița și au amenajat izvorul au primit din partea ierarhului acte de cinstire.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…