Sfințirea Schitului Sfântul Alexie | Să vă iubiți unii pe alții și să vă rugați unii pentru alții, a îndemnat IPS Ioachim pe cei prezenți la eveniment

Pelerini din toată țara au participat sâmbătă, 23 septembrie 2017, la sfințirea bisericii cu hramurile Sfântul Cuvios Alexie, omul lui Dumnezeu și Sfinții Martiri Brâncoveni din incinta schitului aflat în Protopopiatul Sascut. În cadrul omiliei rostite, IPS Ioachim a îndemnat pe cei prezenți să se roage unii pentru alții, noteză site-ul oficial al Eparhiei.

Suntem împreună, în comuniune de rugăciune, aici, de peste tot. Astăzi, ați participat la viața Mântuitorului Iisus Hristos în Liturghie, iar darurile Sfintei Liturghii se vor înmulți în voi, având posibilitatea de a prelungi aceste daruri și la cei care nu au ajuns aici. Să luați o picătură din har, din binecuvântarea acestui sfânt locaș. Să vă iubiți unii pe alții și să vă rugați unii pentru alții, a spus Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

La rândul său, părintele arhimandrit Pimen Costea, vicar-administrativ, a amintit de existența de acum câteva sute de ani a unui schit în această zonă, care, prin insistența unor credincioși, a revenit la viață.

Cândva, aici a fost construit un altar de rugăciune, unde călugării se rugau pentru mântuirea fraților lor. Însă vitregiile lumii și istoria nefastă au făcut ca această mănăstire să dispară. Timpul i-a păstrat amintirea. Prin rânduiala lui Dumnezeu, părintele Alexie a construit o mănăstire. Așadar, mai sunt oameni care doresc cu adevărat să se mântuiască, prin aceste ”mici ferestre” pe care le deschidem către Împărăția lui Dumnezeu, a precizat părintele Pimen.

La final, Starețul schitului din Poiana lui Dumnezeu, protosinghelul Alexie Lazăr, a mulțumit tuturor celor care i-au fost alături în scurtul timp în care a fost construită biserica.

Prin înființarea acestui schit de călugări se reia o tradiție veche de câteva sute de ani pe aceste meleaguri unde a existat cândva o mănăstire. Mulțumim familiilor celor care au susținut acest așezământ monahal și să nu uităm că Dumnezeu nu rămâne dator. El va răsplăti tuturor, a precizat părintele stareț.

Piatră de temelie a bisericii din Poiana lui Dumnezeu a fost pusă în data de 2 iunie 2016. Pelerinii care vin la schit se pot închina moaștelor Sfântului Cuvios Alexie, primite în dar de la Biserica Ortodoxă din Cipru.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente