Sfințirea radierului Catedralei Mântuirii Neamului

Temelia Catedralei Mântuirii Neamului a fost sfințită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Radierul general casetat a fost finalizat, după mai bine de un an de lucru, iar la 28 iunie 2012 a fost sfințit de Patriarhul României în prezența a numeroase oficialități și a muncitorilor care se ostenesc pentru ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului.

Din soborul slujitor au făcut parte și Episcopii Vicari Patriarhali, Preasfințitul Ciprian Câmpineanul și Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, dar și un sobor de preoți și diaconi.

În ultima casetă rămasă neastupată a radierului a fost coborâtă crucea folosită, în 2007, la punerea pietrei de temelie, precum și copii după documentele fundamentale ale edificiului.

„Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a săvârșit slujba de sfințire a temeliei Catedralei Mântuirii Neamului cu Hramurile Înălțarea Domnului și Sf. Ap. Andrei și a așezat în această temelie, în caseta dintre axele 35-37 per ZZVV, spre veșnică pomenire, crucea pusă la sfințirea locului și tubul de inox care conține copiile documentelor fundamentale ale acestei sfinte ctitorii: autorizația de construire, afișul colectei naționale pentru construire și acest document care a fost citit în fața celor prezenți la sfințirea temeliei radierului”, după cum a dat citire Pr. Vicar Administrativ Patriarhal Ionuț Corduneanu documentului care a fost așezat în caseta radierului.

După cum ne informează Radio TRINITAS, în cuvântul rostit Patriarhul României a mulțumit lui Dumnezeu pentru tot ajutorul și oamenilor care au contribuit la realizarea fundației noii Catedrale Patriarhale:”Am dorit să aducem slavă lui Dumnezeu pentru lucrările care s-au săvârșit în această perioadă de timp, relativ scurtă, și să mulțumim celor care ne-au ajutat, arhitecților, constructorilor, și celor care ne-au susținut și mulțimii de credincioși donatori, fiecare după posibilitate, credința, râvna și dărnicia sa’.

Întâistătătorul Bisericii Noastre a mai vorbit și despre importanța ridicării acestui lăcaș de cult.

‘Ne rugăm lui Dumnezeu ca Sfântul Apostol Andrei, Sf. Petru și Pavel, pe care îi prăznuim începând din seara aceasta, să ne ajute să construim această biserică pentru a arăta că de fapt pe teritoriul României, credința apostolică primită de la Sf. Apostol Andrei a rodit în sufletele oamenilor să înalțe împreună cu această catedrală sute de biserici în România de astăzi, ceea ce dovedește o credință puternică și în același timp o dorință a credincioșilor de a fi un neam de ctitori, de lăcașuri sfinte, deoarece o nouă biserică înseamnă o nouă casă a lui Dumnezeu pe pământ, ca pe noi pământenii să ne înalțe la ceruri, duhovnicește, și o nouă poartă a cerului pentru că intrând în Biserică ne întâlnim cu Cerul. Este o mare binecuvântare construirea unei biserici precum și restaurarea celor vechi și din această jertfelnicie arătată ca iubire dăruitoare Mântuitorului Iisus Hristos izvorăsc binefaceri, daruri ale mântuirii”, a mai spus Patriarhul României, potrivit TRINITAS TV.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vizitat la final șantierul Catedralei Mântuirii Neamului.

Comentarii Facebook


Știri recente