Sfințirea pietrei de temelie a unei noi mănăstiri în Mitropolia Basarabiei

La 12 august a fost sfințită piatra de temelie a bisericii mănăstirii „Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena” din satul Zahareuca, raionul Telenești. Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, după cum aflăm de la Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

După Sfânta Slujbă, Înaltpreasfințitul Petru, între altele, a spus: „Este o zi binecuvântată pentru acest sat, pentru că Dumnezeu le-a auzit rugăciunea creștinilor din Zahareuca și a răspuns dorinței lor de a avea un izvor duhovnicesc, unde să-și potolească setea spirituală. În mănăstire este multă rugăciune, multă sfințenie, de aceea creștinii vin cu multă dragoste către aceste vetre monahale. Vin de la distanțe mari, pentru a găsi liniște și pace pentru suflet. Nădăjduim că și aici, în acest spațiu rânduit de Dumnezeu pentru a se ridica o mănăstire, să vină lumea pentru a-și hrăni sufletele cu pace, cu liniște, cu sfințenie. Rugăm pe ocrotitorii viitoarei mănăstiri, Sfinții Împărați Constantin și Elena, să trimită pe omenii cei credincioși și cu inimă darnică ca să sprijine ridicarea acestei vetre duhovnicești spre slava lui Dumnezeu”.

Referindu-se la eveniment, Părintele Andrei Negară, administratorul mănăstirii a spus: „Este o zi din cele mai frumoase din viața mea. De ani de zile am visat și m-am rugat să ajung să încep ridicarea unei mănăstiri. Cu multă credință și nădejde în ajutorul Bunului Dumnezeu și a Sfinților Împărați Constantin și mama sa Elena, astăzi începe o lucrare mare, o lucrare sfântă, pe care ne-o dorim să fie spre cinstirea lui Dumnezeu și a sfinților Săi și spre folosul fiecărui viitor viețuitor al acestei mânăstiri și a fiecărui suflet ce va ajunge pe aceste meleaguri. De ce, Sfinții Împărați Constantin și Elena? Tot timpul am avut o evlavie deosebită față de acești sfinți ai lui Dumnezeu. Libertatea creștinismului, primul Sinod Ecumenic, cinstirea zilei Învierii, descoperirea Sfintei Cruci și Înălțare ei, toate sunt legate de acești mari sfinți. De aceea, Biserica, pentru faptele lor bogate, i-a numit „întocmai cu apostolii”. Misiunea de apostolat a acestor sfinți ne-o dorim să fie continuată și de această mănăstire”.

La slujba de sfințire a fost prezent și PS Antonie de Orhei, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului, părintele Veaceslav Platon, slujitorul mănăstirii „Sfântul Teodor Tiron și Sfânta Cuvioasa Teodora de la Sihla” din satul Ulmu, raionul Ialoveni și domnul deputat Vadim Vacarciuc

Comentarii Facebook


Știri recente