Sfințirea picturii bisericii parohiei bucureștene Ion Creangă

Credincioșii Parohiei bucureștene „Ion Creangă” l-au avut în mijlocul lor, duminica aceasta, pe Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal. Ierarhul a sfințit pictura bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” și a oficiat Sfânta Liturghie. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor despre înțelesurile Pericpei Evanghelice citite la slujbă.

„Evanghelia aceasta ne vorbește despre Biserică în primul rând pentru că ea amintindu-ne de chemarea la apostolat a celor patru ucenici †˜Iată, de astăzi veți fi pescari de oameni†™ arată Biserica ca și comunitate, oamenii care stăteau pe malul lacului, Biserica ca și construcție, corabia din larg în care se afla El Hristos Domnul învățând Evanghelia și Biserica ierarhie, adică cei care sunt aleși și chemați de Hristos și îmbrăcați prin Taina Hirotoniei cu puterea Duhului Sfânt ca să ducă mai departe lucrarea Mântuitorului nostru Iisus Hristos și a Sfinților Săi ucenici și Apostoli. Dar pentru fiecare dintre noi importantă este mai ales din Evanghelia de astăzi atitudinea celor patru. Au tras corăbiile la țărm, au lăsat toate și au plecat urmând lui Iisus”, a explicat PS Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, după cum informează TRINITAS TV.

Parohia Ion Creangă din cartierul cu același nume din Colentina a fost înființată în anul 1952. Actualul lăcaș de cult a fost ridicat în anul 1975. Biserica s-a construit în timpul când în țară, dar mai ales în București, zeci de biserici erau amenințate cu demolarea din ordinul regimului comunist. În ultimii ani, aici s-au făcut ample lucrări de renovare și restaurare.

În semn de apreciere pentru activitatea depusă la înfrumusețarea lăcașului de cult, părintele paroh a fost hirotesit iconom, iar celălalt preot slujitor a primit o diplomă de vrednicie.

Odată cu sfințirea picturii Bisericii Parohiei Ion Creangă, lăcașul de cult l-a primit ocrotitor și pe Sfântul Sfințit Mucenic Teodosie de la Mănăstirea Brazi, pomenit de românii ortodocși la 22 septembrie.

FOTO: ZIARUL LUMINA

Comentarii Facebook


Știri recente