Sfințirea picturii bisericii din Parohia vrânceană Bordeștii de Jos

Duminica a 5-a după Rusalii (13 iulie 2014) – a Sfinților Părinți de la Sinodul al IV-lea Ecumenic -, a fost prilej de mare sărbătoare pentru credincioșii Parohiei vrâncene Bordeștii de Jos. Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a sfințit pictura bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, prin ungerea cu Sfântul și Marele Mir și prin stropirea cu apă sfințită, după cum ne-a transmis Dragoș Olteanu. Lăcașul de rugăciune a fost binecuvântat și la exterior, în urma lucrărilor de înfrumusețare. Ierarhul, împreună cu un sobor de slujitori – preoți și diaconi, a oficiat apoi Sfânta Liturghie.

„Așa cum v-ați străduit să ridicați biserica, să o împodobiți cu pictură, tot astfel, de acum înainte, aveți datoria să o însuflețiți cu prezența dumneavoastră în ea. Ar fi păcat ca, după ce v-ați ostenit atât, să nu veniți, în duminici și sărbători, pentru a vă întâlni, în rugăciune, cu Hristos și cu Maica Domnului, sub ocrotirea căreia a fost pusă această biserică. Vă îndemnăm să confirmați în continuare sensibilitatea dumneavoastră față de cele sfinte și dragostea față de Dumnezeu și față de Biserică, fiind încredințați că veți avea parte de binecuvântare de la Dumnezeu, de îmbrăcare cu putere de sus, de coborâre a darurilor celor bogate ale Sfântului Duh asupra frățiilor voastre”, a spus Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Tot cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a sfințit casa praznicală din vecinătatea lăcașului de cult, o fostă capelă ce a fost renovată și amenajată, prin strădania preotului paroh, Cristinel Muscalu, pentru a servi ca așezământ social-filantropic.

La slujbă au participat numeroși credincioși din localitate și din parohiile învecinate, precum și cei care au sprijinit ridicarea și împodobirea bisericii cu pictură.

Lăcașul de cult din Bordeștii de Jos a fost construit în perioada 2005-2010, fiind sfințit pe 21 noiembrie 2010. Pictura a fost realizată între anii 2011-2013.

Comentarii Facebook


Știri recente