Sfințirea Paraclisului „Sfântul Arhidiacon Ștefan“, jud. Călărași

Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a oficiat  luni,  29 august 2016, slujba de sfinţire (târnosire) a paraclisului Sfântul Arhidiacon Ștefan din incita Mănăstirii Radu Negru, județul Călărași. De asemenea, ierarhul a binecuvântat și pictura din Trapeza mănăstirii. După oficierea sfințirii, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară, notează site-ul oficial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Din sobor au făcut parte părintele arhimandrit Rafail, vicar eparhial, părinţii consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părinții protopopi Ramon Eugen Ilie, Protopop de Călărași şi Mihail Zotta, Protopop de Lehliu, precum și părinții mănăstirii.

În cuvântul rostit, Preasfinţia Sa a vorbit despre  viața și activitatea Sfântului Ioan Botezătorul. De asemenea, ierarhul a subliniat și importanța misiunii Sfântului Ioan de a fi vestitor al venirii lui Hristos.

După oficierea Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a oficiat slujba Parastasului pentru ctitorii și slujitorii mănăstirii. De asemenea, ierarhul a acordat Ordinul Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler celor care s-au implicat în lucrările desfășurate la mănăstire.

La final, toţi credincioşii au avut ocazia de a trece prin Sfântul Altar.

Comentarii Facebook


Știri recente