Sfințirea noii biserici din Sadu, județul Sibiu

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, și Preasfințitul Andrei Făgărășeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului au oficiat slujba de târnosire a bisericii din Sadu, județul Sibiu, după cum informează site-ul mitropolia-ardealului.ro.

Lăcașul de cult a fost uns cu Sfântul și Marele Mir, stropit cu apă sfințită, iar Sfânta Masă a fost sfințită și împodobită. Pictura din Sfântul Altar și icoanele de pe catapeteasmă au fost și ele sfințite de ierarhi. După sfințire, a urmat Sfânta Liturghie, oficiată pe o scenă special amenajată în fața lăcașului de cult. Cuvântul de învățătură de la Sfânta Liturghie a fost rostit de Preasfințitul Părinte Episcop Visarion. Ierarhul a vorbit credincioșilor prezenți despre învățăturile duhovnicești ce reies din Evanghelia citită la Sfânta Liturghie, în care s-a prezentat minunea înmulțirii pâinilor.

La final, IPS Mitropolit Laurențiu i-a felicitat pe credincioșii, preoții și autoritățile din Sadu pentru lucrarea realizată în satul lor. Ca semn de prețuire pentru eforturile depuse la zidirea și înfrumusețarea noii biserici din Sadu, IPS Mitropolit Laurențiu a oferit mai multe distincții. Astfel, preotul Liviu Mihail Moisiu a fost hirotesit iconom stavrofor, iar primarul din Sadu, Valentin Dumitru Ivan, a primit distincția „Crucea Șaguniană pentru mireni”. Acte de cinstire au primit Consiliul local, Consiliul și Adunarea parohiale, Comitetul de femei și mai multe persoane ce au sprijinit consistent lucrările de construcție.

Preasfințitul Episcop Visarion a dăruit bisericii din Sadu o icoană ca amintire a vizitei efectuate la sfințirea lăcașului de cult. Cuvintele de mulțumire din partea comunității de la Sadu au venit prin preotul Liviu Mihail Moisiu. Sărbătoarea s-a încheiat cu un spectacol folcloric în fața Căminului Cultural, unde a avut loc și agapa frățească.

Piatra de temelie pentru această adevărată catedrală din Sadu, cu hramurile „Sfânta Treime” și „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei”, a fost așezată în 1996 de Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Lucrările de zidire au început prin eforturile comunității de la Sadu, iar Parohia Sadu II era păstorită la acea vreme de părintele Gheorghe Boorel. După trecerea la cele veșnice a părintelui Boorel în 2005, actualul paroh de la Sadu II, Liviu Mihail Moisiu a continuat lucrările la biserică. În prezent, Altarul este pictat și urmează ca în curând și celelalte părți ale sfântului lăcaș să fie înveșmântate cu pictură.

Comentarii Facebook


Știri recente