Sfinţirea cu Agheasmă Mare a instituţiilor româneşti din Giula – Ungaria

La fel ca şi în anii trecuţi, Preasfinţitul Părinte Episcop Siluan, însoţit de clerici de la Centrul Eparhial, a făcut sfinţirea prin stropire cu Agheasmă Mare a instituţiilor româneşti din Giula. De această dată, evenimentul a avut loc în ziua de odovanie a Praznicului Bobotezei (14 ianuarie 2014), după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Astfel, au fost stropiţi cu Agheasmă Mare copiii de la Grădiniţa Românească, Şcoala Generală şi Liceul Românesc „Nicolae Bălcescu” din Giula, sediile şi personalul de la Consulatul General al României la Giula, unde a fost prezent şi Domnul Consul Titu Gheorghiof, Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria (AŢRU), Centrul de Documentare şi Informare al AŢRU şi sediul săptămânalului „Cronica” al AŢRU, în frunte cu Doamna Director Executiv Delia Covaci, sediul Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria (UCRU) şi al săptămânalului „Foaia Românească”, la care a fost de faţă şi Doamna Director Eva Iova Şimon, precum şi casele preoteselor în vârstă rămase văduve, care locuiesc în Giula sau ale altor credincioşi care sprijină activitatea de la Catedrala Episcopală.

Ca de fiecare dată, atât conducătorii instituţiilor, cât şi copiii au aşteptat cu bucurie şi nerăbdare această vizită misionar-pastorală, care le împărtăşeşte şi lor binecuvântarea Bunului Dumnezeu prin darurile aduse de Agheasma Mare, cu care au fost stropiţi.

Dacă sediile instituţiilor româneşti sunt stropite de fiecare dată de către Ierarh, casele celorlalţi credincioşi de la cele două Parohii Româneşti din Giula, a acelor care aparţin de Catedrala Episcopală şi a celor de la biserica din Giula Mică, închinată Sfintei Cuvioase Parascheva, au fost stropite anterior de către preoţii parohi ai celor două locaşuri de cult româneşti, respectiv Pr. Teodor Marc, Consilierul Economic al Episcopiei, de la Catedrală şi Pr. Petru Puşcaş, de la Giula Mică.

În felul acesta, toţi credincioşii ortodocşi români din Giula au fost stropiţi cu Agheasmă Mare şi au primit binecuvântarea lui Dumnezeu, iar Biserica încearcă şi în felul acesta să îşi îndeplinească misiunea şi în acelaşi timp să fie şi un element de legătură între toate instituţiile care hotărăsc soarta comunităţii româneşti care trăieşte în Ungaria.

Comentarii Facebook


Știri recente