Sfințirea Crucii ce va fi montată pe acoperișul bisericii ortodoxe din Montecatini Terme – Italia

La Biserica Sfânta Muceniţă Pelaghia – Montecatini Terme, Protopopiatul Toscana, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, a fost sfinţită duminică, 9 octombrie 2016, Sfânta Cruce care va fi aşezată pe locaşul de închinăciune. Momentul sfinţirii a avut loc după oficierea Sfintei Liturghii, ne-a precizat Constantin Ciofu, Redactor Ziarul Lumina, Ediţia de Moldova.

După Sfânta Liturghie, s-a ieșit în procesiune la locul special amenajat pentru sfinţire. Într-o atmosferă de sărbătoare, s-a sfințit Sfânta Cruce. În cuvântul adresat cu acest prilej, am mulțumit tuturor ctitorilor, şi domnului Lungu Sergiu cu familia, care a făcut și donat această Sfântă Cruce. Am apreciat dragostea faţă de biserică și pentru bucuria și alinarea pe care a oferit-o tuturor credincioșilor  români care vin și se roagă în această biserică. Sfânta Cruce este făcută dintr-un aliaj de fier special, având o înălțime de patru metri. Ea va fi vizibilă pe timpul nopţii printr-un sistem de iluminat, a spus preotul paroh Matei Tulan.

Tot în cadrul acestui eveniment, s-au mai sfințit două iconostase şi două sfeşnice oferite de familia domnului Cristinel Gavril.

Mulțumim Preasfinţitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, pentru arhiereasca binecuvântare, epitropului parohiei noastre, Consiliului Parohial, comunităţii parohiale şi tuturor credincioșilor de aproape sau de departe, veniţi la acest moment important din viaţa parohiei noastre, a adăugat părintele paroh Matei Tulan.

Comentarii Facebook


Știri recente