Sfinţirea Centrului Cultural-Misionar „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna” din Sibiu

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României efectuează, în perioada 4-5 octombrie 2014, o vizită pastorală în Arhiepiscopia Sibiului. Astăzi, 4 octombrie, la sosirea pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a fost întâmpinat de către Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, dar și de numeroase oficialități.

Sfinţirea Centrului Cultural-Misionar „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna” din Sibiu

În deschiderea vizitei, Întâistătătorul Bisericii noastre a sfinţit Centrul Cultural-Misionar „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna” din Sibiu. Aici au fost amenajate un birou al Agenţiei de Pelerinaje “Basilica Travel” a Patriarhiei Române, un atelier de restaurare şi conservare patrimonială, studioul regional Radio TRINITAS, redacţia locală TRINITAS TV şi redacția Ziarului Lumina, Ediţia de Transilvania. La slujba de binecuvântare au participat consilieri eparhiali, protopopi, preoţi din Sibiu şi din împrejurimi, după cum aflăm de la TRINITAS TV.

Patriarhul României i-a felicitat pe toţi ostenitorii din Arhiepiscopia Sibiului care au făcut posibilă deschiderea Centrului Cultural-Misionar şi a subliniat rolul instituţiilor găzduite aici.

Radioul, Televiziunea, Cotidianul sunt astăzi mijloace misionare

De asemenea, în cuvântul Său, Preafericirea Sa a prezentat importanța misionară a mijloacelor de informare ale Patriarhiei Române.

„Am sfințit aici spațiile pentru un punct de lucru al Biroului pentru pelerinaj al Patriarhiei Române și de asemenea un studio al Radioului și Televiziunii TRINITAS ale Patriarhiei Române în care însă vor fi și reprezentanții publicațiilor Lumina. Ne bucurăm că aceste spații noi au fost puse la dispoziție de către Arhiepiscopia Sibiului și cu această amenajare deosebit de frumoasă se încurajează cei care lucrează în aceste spații și în același timp se arată o deosebită grijă pentru lucrarea misionară a Bisericii. Radioul, Televiziunea, Cotidianul sunt astăzi mijloace misionare care aduc o deosebită bucurie credincioșilor noștri nu numai pentru că sunt informați, dar și pentru că pot participa la viața Bisericii, pot participa la lucrarea Bisericii în societate și în același timp există și posibilitatea ca noi talente în media să fie descoperite, cultivate şi fructificate”, a spus Patriarhul României.

Distincţii şi daruri

La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a acordat diploma omagială Sfinţii Martiri Brâncoveni părintelui Ec. Petru Madina, Consilier economic în cadrul Arhiepiscopiei Sibiului şi domnului Ec. Valer Ioan Dumitrean, Consilier financiar al Arhiepiscopiei Sibiului. Totodată au mai fost dăruite câte o icoană a Sfinţilor Martiri Brâncoveni, cărţi şi materiale media reprezentanţilor studioului Radio TRINITAS din Sibiu şi ai biroului regional „Basilica Travel”.

Evenimente religioase la mănăstirea brașoveană „Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus”

După amiază, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române se va afla la Mânăstirea brașoveană „Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus”. Acolo, la ora 16:00 va sfinți paraclisul „Sfinții Martiri Brâncoveni” din incinta Casei Voievodale a mănăstirii. În jurul orei 18:30 Patriarhul României şi Mitropolitul Ardealului vor întâmpina delegaţia condusă de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, care va aduce, la Sâmbăta de Sus, moaştele Sfântului Constantin Brâncoveanu. În continuare, va fi oficiată o slujbă de Te Deum.

Comentarii Facebook


Știri recente