Sfinţirea catapetesmei parohiei sibiene Turnișor 2

Credincioşii parohiei sibiene Turnișor 2 vor primi duminică, 10 iunie 2016,  vizita Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, informează site-ul oficial al eparhiei.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa va sfinți catapeteasma locașului de cult și va binecuvânta lucrările efectuate la exteriorul bisericii.

După slujba de sfinţire, Chiriarhul locului va oficia Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

***

Biserica „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul“ şi „Sfântul Mucenic Mina“ din cartierul sibian Turnişor îşi are rădăcinile într-o capelă amenajată în casa părintească a părintelui Ioan Lupu. În anii de după evenimentele din 1989, când se căuta un loc pentru a se ridica o biserică în partea nouă a cartierului Turnişor, părinţii preotului Ioan Lupu, Nicolae şi Dorina, au oferit o cameră din casa lor pentru a se amenaja un loc de slujire pentru preotul Nicolae Comănici, chiar dacă în familie erau 10 copii. Vreme de trei ani, capela din casa familiei Lupu a fost lăcaşul de cult al Parohiei Turnişor II. În acest spaţiu restrâns, oferit de familia cu 10 copii, credincioşii participau la slujbele religioase, într-o atmosferă duhovnicească deosebită. Capela „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ a adunat în jurul ei comunitatea de credincioşi, iar lăcaşul de cult a rămas până în zilele noastre un simbol al comunităţii. Cu timpul, capela din casa familiei Lupu a devenit neîncăpătoare pentru comunitatea din Turnişor, iar providenţa a făcut ca pe un teren unde trebuia să se construiască trei-patru blocuri, s-a aşezat piatra de temelie pentru actuala biserică a parohiei. Slujba religioasă a fost oficiată de Mitropolitul Antonie Plămădeală, pe 3 aprilie 1994. Pe locul acesta, s-a construit iniţial un altar de vară, iar prin extinderea acestuia, s-a realizat un paraclis de lemn. Până în 2012, slujbele religioase au fost oficiate în acest paraclis de lemn, timp în care s-a zidit biserica mare, de piatră.

Comentarii Facebook


Știri recente