Sfințirea Capelei „Sf. Ecaterina”, a școlii gimnaziale din cadrul Seminarului Teologic Ortodox Cluj

Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, a sfințit, miercuri, 25 noiembrie 2015, Capela școlii gimnaziale din cadrul Seminarului Teologic Ortodox clujean, chiar în ziua de pomenire a Sfintei Ecaterina, sub a cărei protecție se află așezământul.

După cum informează radiorenasterea.ro, slujba de sfințire a avut loc de la ora 8:30, în prezența elevilor, a cadrelor didactice și oficialităților locale și județene. Apoi, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a săvârșit Sfânta Liturghie, în sobor de preoți , slujbă la care a asistat și Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a precizat în cuvântul de învățătură că Biserica, Școala și Familia trebuie sa fie mai aproape de frământările elevilor.

La finalul slujbei, părintele Alexa Chira în a cărui parohie se găsește școala, și care s-a implicat în mod deosebit pentru ridicarea capelei a fost distins cu Crucea Arhiepiscopală. Ceilalți ctitori au primit diplome de aleasă cinstire. Capela a fost amenajată în aproape un an și jumătate, a precizat directorul instituției, părintele Liviu Vidican Manci.

Școala gimnazială Sfânta Ecaterina cu clasele V-VIII este situată pe str. Meseriilor, nr.20 din Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…