Sfințirea Bisericii Tuturor Sfinților din Ruse. Doi ierarhi români au participat la eveniment

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și IPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, au participat duminica aceasta la sfințirea Bisericii Tuturor Sfinților din Ruse, simbol al comemorării celor ce au suferit în timpul prigoanei comuniste asupra Bisericii Ortodoxe Bulgare.

Noua biserică a fost construită ca un simbol al comemorării prigoanei suferite de comunitatea ortodoxă din partea puterii comuniste care în anul 1975 a dărâmat un important locaș de cult din Ruse cu hramul Tuturor Sfinților.

Ierarhii români au participat la eveniment răspunzând invitației IPS Naum, Mitropolitul de Ruse, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

La eveniment a fost prezent Patriarhul Neofit al Bulgariei. Din soborul slujitor alături de IPS Naum au făcut parte, de asemenea: IPS Longhin,  Mitropolit de Saratov și Volsk, din Biserica Ortodoxă Rusă, PS Tihon de Tiveriopolsk, Episcop vicar al Eparhiei de Sofia, PS Sionie, Episcop de Velicika, starețul Mănăstirii Troianu și PS Gherasim, Secretarul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare.

În cadrul ceremonialului de sfințire au fost așezate în piciorul Sfintei Mese fragmente din moaștele sfinților Pantelimon și Teodor Tiron.

La final, pentru sprijinirea construcției bisericii, mai multe persoane au primit distincția Sfântul Dimitrie Basarabov. Au urmat cuvintele de felicitare și de recunoștință adresate ctitorilor locașului de cult și participanților la eveniment.

Comentarii Facebook


Știri recente