Sfințirea bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Galați

Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, a oficiat duminică, 18 octombrie 2015, slujba de sfinţire a bisericii parohiei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe şi Sfântul Atanasie cel Mare din municipiul Galați. Cu acest prilej, lăcaşul de cult a fost așezat și sub ocrotirea Sfântului Ioan Gură de Aur. După slujba de sfinţire, Arhiepiscopul Dunării de Jos a oficiat Sfânta Liturghie pe o scenă special amenajată, în apropierea lăcaşului de cult.

„O nouă biserică într-un cartier din orașul Galați străjuită de casele creștinilor și de blocuri se constituie într-o autentică, sfântă și dumnezeiască locuință a oamenilor împreună cu Dumnezeu”, a arătat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Mai multe informaţii a oferit pr. Gabriel Molocea, Consilier Mass–media al Arhiepiscopiei Dunării de Jos:

Slujba de sfinţire a fost săvârșită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian înconjurat de un ales sobor de preoţi din administraţia eparhială şi din parohiile învecinate, în prezenţa unui impresionant număr de credincioși din parohie şi nu numai. La slujbă a participat și un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 5 din Galați, însoțit de dascălii lor. După târnosirea noului locaș de cult atât copiii, cât și credincioșii prezenți, au avut bucuria de a trece prin Sfântul Altar pentru a se închina înaintea Sfintei Mese și pentru a primi arhierească binecuvântare.”

Răspunsurile liturgice la strană au fost oferite de o parte a corului Ortodoxia al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. La final, pr. paroh Mitică Luca și pr. slujitor Costel Filimon au primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian rangul de iconom stavrofor.

Evenimentul s-a încheiat cu săvârșirea parastasului pentru slujitorii și ctitorii trecuţi la Domnul.

***

Piatra de temelie a lăcaşului de cult a fost aşezată în anul 2004. Slujba a fost oficiată de către Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian. Biserica a fost pictată, între anii 2011-2014, în tehnica tempera.

Comentarii Facebook


Știri recente