Sfințirea Bisericii Sfântul Antonie din Capitală

Bucureștenii au participat în număr mare duminica aceasta la târnosirea Bisericii cu hramurile „Sfântul Antonie cel Mare” și „Sfântul Ioan Casian Românul” din Sectorul 4. Slujba de sfințire a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Ierarhul a oficiat în continuare Sfânta Liturghie. În cuvântul de învățătură ținut după citirea Evangheliei, Preasfinția Sa i-a felicitat pe credincioși pentru implicarea lor în construirea bisericii. Piatra de temelie a lăcașului de cult a fost așezată la sfârșitul anului 2003.

„Este pentru viața acestei parohii un moment deosebit, pentru părintele paroh care a donat pământul și care a ostenit împreună cu dumneavoastră, enoriașii acestei parohii, pentru a fi ridicată această biserică așa cum se vede astăzi. Desigur, biserica a fost sfințită însă ea așteaptă ca să fie împodobită cu pictură și părintele paroh împreună cu dumneavoastră veți continua această lucrare. Îi felicităm pe toți cei care într-un fel sau într-altul au contribuit pentru ridicarea acestei biserici și ne rugăm pentru ei ca Bunul Dumnezeu să sporească lucrul mâinilor lor, să binecuvânteze casele lor și mai ales să aducă peste ei binecuvântarea sa de câte ori se săvârșește în această biserică Sfânta și dumnezeiasca Liturghie”, a spus PS Părinte Varsanufie Prahoveanul, după cum informează TRINITAS TV.

Pentru strădania depusă la zidirea lăcașului de rugăciune, Părintele Paroh Atanasie Popescu a fost hirotesit iconom stavrofor. Totodată, ctitorii și binefăcătorii au primit diplome de vrednicie.

Un sprijin important a fost oferit și de Părintele Protopop Dinu Pompiliu, de la Protoieria III Capitală. Cu prilejul sfințirii bisericii, acesta a fost distins cu Ordinul „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Comentarii Facebook


Știri recente