Sfințirea Bisericii Sfânta Treime – Militari

Duminica aceasta a fost sărbătoare în cartierul Militari din București. Mii de oameni au participat la sfințirea Bisericii „Sfânta Treime” și „Sfinții Părinți Ioachim și Ana”. Slujba de târnosire a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, informează TRINITAS TV.

Tot acum, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a sfințit și clopotnița construită în stil brâncovenesc. Ierarhul a oficiat apoi Sfânta Liturghie pe un podium în curtea lăcașului de cult.

„Nu este ușor, mai ales în ultimii ani când criza a marcat și societatea românească, să găsești resurse ca să înalți o biserică. Am văzut aici pictura de foarte mare calitate, icoanele în mozaic din exteriorul bisericii care sunt foarte scumpe, dar care sunt cu adevărat cel mai rezistente la intemperiile din exteriorul bisericii. Biserica este acoperită cu o tablă de cupru, lucrare care va dura sute de ani”, a spus Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul.

Aflată în Sectorul 6 al Capitalei, parohia a luat naștere acum 10 ani din dorința credincioșilor din zonă de a avea propriul locaș de cult. După ani de muncă și multe sacrificii enoriașii, alături de părintele paroh, și-au văzut visul împlinit.

O bucurie în plus a fost și hirotonia părintelui diacon Cristinel Răducu, slujitor la această parohie, în preot. Toți cei care de-a lungul timpului au sprijinit lucrările de zidire a locașului de cult au primit distincții.

Pe lângă impunătorul locaș de cult, parohia se poate mândri cu un altar de vară, o capelă, o troiță în stil maramureșean, o clopotniță, dar și un cabinet stomatologic.

Comentarii Facebook


Știri recente