Sfințirea bisericii Parohiei Turda V

Biserica Parohiei Câmpia Turzii V a îmbrăcat în Duminica a IV-a după Rusalii haine de sărbătoare. Lăcașul de cult, ocrotit de Sfântul Ilie, a fost târnosit de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Înaltpreasfinția Sa a oficiat, în prezența credincioșilor și a autorităților, și Sfânta Liturghie.

„Dumnezeu răsplătește pe cei ce ctitoresc nu numai în lumea de dincolo, nu numai în eternitate vom fi răsplătiți că am ridicat o biserică, ci și aici. La marea bucurie de astăzi pe care o avem noi cu prilejul sfințirii bisericii acesteia am aflat din Sfânta Evanghelie că Domnul Iisus Hristos este Doctorul cel Mare, Doctorul sufletelor și al trupurilor. El vine aici, în lăcașul pe care l-ați ridicat spre slava Lui, vă ascultă toate necazurile”, a spus ÎPS Părinte Andrei, după cum informează TRINITAS TV.

Construirea bisericii a început în anul 1999, lucrările fiind finalizate recent. Pentru eforturile depuse, părintele paroh a primit distincția de iconom stavrofor, iar ctitorilor și binefăcătorilor le-au fost oferite diplome de cinstire.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul Parohiei.

Parohia Câmpia Turzii V este cunoscută și pentru activitățile social-filantropice pe care le desfășoară. În subsolul noii biserici, de aproape 3 ani, copii cu o situație materială precară beneficiază de meditații gratuite, oferite de profesori voluntari.

Comentarii Facebook


Știri recente