Sfințirea bisericii Parohiei Sfântul Ilie din Severin

În Eparhia Severinului și Strehaiei au loc la sfârșitul acestei săptămâni mai multe evenimente importante ale vieții religioase locale. Vineri, 18 iulie 2014, toată suflarea creștinească este poftită la cea mai mare sărbătoare a mehedințenilor, Ciumarca satului Godeanu. Mai mulți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române vor lua parte la această ceremonie. Sute de credincioși vor pleca în procesiune solemnă de la poalele Dealului Chiciora până la locul special amenajat pentru rugăciunea obștească, a precizat Cătălin Cernătescu.

Următorul prilej de bucurie duhovnicească se desfășoară pe parcursul a două zile, sâmbătă, 19 iulie și duminică, 20 iulie, în Cetatea Severinului. La Biserica „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din municipiu, credincioșii se vor aduna sâmbătă seara, începând cu ora 20:00, la slujba Vecerniei unită cu Litia, urmată de procesiunea cu icoana hramului.

Duminică, în ziua prăznuirii profetului vetero-testamentar, credincioșii severineni vor participa la slujba de hram, prilej cu care va fi sfințită și noua biserică a parohiei.

Slujba sfințirii și Sfânta Liturghie vor fi săvârșite de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, având alături un sobor de preoți și diaconi.

Comentarii Facebook


Știri recente