Sfințirea bisericii Parohiei Roșiori din Protopopiatul Bacău

Biserica parohiei Roșiori, Protopopiatul Bacău, județul Bacău, a fost resfințită, sâmbătă, 24 august 2013, de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Donată de locuitorii satului Berbinceni, un sat de răzeși mult mai vechi decât Roșiori, Biserica „Sf. Nicolae” a constituit, de-a lungul timpului, sprijin spiritual pentru vrednicii urmași ai roșiorilor, recunoscuți îndeosebi prin eroismul din Războiul de Independență din 1877. Sfântul lăcaș a beneficiat, în ultimii ani, de lucrări de renovare și restaurare, realizate sub coordonarea preotului Petrică Anchidin, ajutat de credincioșii parohiei.

„În urmă cu patru ani, când am fost numit preot aici, am început mai multe schimbări. După obiectele de cult de pe sfânta masă, am achiziționat sfeșnice noi și Sfânta Evanghelie, precum și candelabrele. Apoi, am început pictarea pronaosului și mochetarea bisericii. S-a schimbat tâmplăria, s-a realizat izolația sfântului lăcaș, după care s-a înlocuit tabla de pe acoperiș. Toate lucrările au fost făcute cu sprijinul credincioșilor. În acești ani s-au remarcat enoriașii Mariana Baciu și Gheorghe Veleșcu”, a menționat pr. paroh Petrică Anchidin, care a primit, din partea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, rangul de iconom stavrofor.

Comentarii Facebook


Știri recente