Sfințirea bisericii Parohiei Marga-Mehedinți

După zeci de ani de când nu mai aveau biserică, credincioșii din localitatea mehedințeană Marga se pot ruga acum într-un frumos locaș de cult amplasat în cel mai vizibil loc al satului.

Slujba de sfințire a Bisericii „Sfântul Ierarh Grigorie Dascălul” a fost oficiată sâmbăta aceasta de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

„Biserica pe care au ridicat-o credincioșii este încredințată lui Dumnezeu. Biserica aceasta formată din materiale de construcții este predată de noi toți în momentul târnosirii Preamilostivului Dumnezeu și El vine și trimite în noua biserică, asupra noastră, a tuturor, harul Său, binecuvântarea Sa și ne bucurăm de toată purtarea de grijă, de toată darea cea bună a lui Dumnezeu”, a mărturisit Preasfințitul Părinte Nicodim.

Pentru munca depusă la ridicarea bisericii, epitropul a primit o „Diplomă de cinstire” iar părintele paroh a fost hirotesit iconom.

La final, cei prezenți au trecut prin sfântul altar pentru a se ruga și a săruta Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și Sfânta Masă.

Biserica va fi pictată în perioada următoare.

Comentarii Facebook


Știri recente