Sfinţirea bisericii parohiei Goioasa, jud. Bacău

Biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, din parohia Goioasa, comuna Agăş, Protopopiatul Moineşti, jud. Bacău, a fost sfinţită duminică, 24 iulie 2016, informează site-ul oficial al Eparhiei Romanului şi Bacăului. Slujba de sfinţire a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, şi Preasfinţitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi.

La finalul slujbei, Preasfinţitul Părinte Andrei a dat citire mesajului Patriarhului României, adresat cu acest prilej, intitulat O nouă poartă a cerului în Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

Sfinţirea bisericii ne cheamă, de asemenea, la sfinţirea vieţii noastre, ca înnoire duhovnicească după chipul lui Hristos şi ca sălășluire a vieţii lui Hristos în viaţa noastră (cf. Galateni, 2, 20). În acest sens, după sfinţirea noii bisericii, toţi credincioşii ortodocşi prezenţi la acest eveniment primesc binecuvântarea să intre în Sfântul Altar pentru a săruta Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi Sfânta Masă din Altar, rugându-se lui Dumnezeu să sfinţească viaţa lor așa cum a fost sfinţită biserica aceasta, se precizează în mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

Pentru vrednicia sa și lucrarea pastoral-misionară desfășurată în parohie, preotul Viorel Anăstăsoaie a primit din partea ÎPS Arhiepiscop Ioachim distincția de iconom stavrofor. De asemenea, PS Episcop Andrei a oferit parohului de la Goioasa distincția „Crucea Munților”.

Nădăjduim că această cinstire va fi temei pentru părintele Viorel Anăstăsoaie să lucreze mai departe cu toată râvna pentru biserica noastră strămoșească”, a menționat episcopul Covasnei și Harghitei.

La rândul său, părintele Viorel Anăstăsoaie a mulțumit celor care i-au fost alături și l-au susținut în activitatea desfășurat în parohie, amintind de demersul făcut în urmă cu 90 de ani de creștinii acestor meleaguri care au dorit să pună temelie pentru o „scară către cer” în această localitate.

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente