Sfințirea bisericii Parohiei Fruntești din Protopopiatul Bacău

Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a slujit în Duminica a VIII-a după Rusalii la Fruntești, Protopopiatul Bacău.

După cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova, Biserica „Sfânta Parascheva” a Parohiei Fruntești, Protopopiatul Bacău, a fost târnosită duminică, 18 august 2013, de PS Ioachim Băcăuanul. Cu acest prilej, părintele paroh Adrian Frunză a primit din partea Preasfinției Sale distincția de iconom stavrofor, iar persoanelor implicate în viața parohiei, care au contribuit la înălțarea sfântului lăcaș, le-au fost oferite distincții de vrednicie.

Lăcașul de închinăciune din satul în care Sfânta Cuvioasă Parascheva este cinstită de aproape două secole a fost ridicat începând cu anul 2006. După cum ne-a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în probleme de tineret și mass-media al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, lucrările au fost coordonate de preotul paroh Adrian Frunză, care a fost ajutat de enoriași, de Consiliul Local și de Ministerul Culturii și Cultelor.

„A fost un moment de bucurie pentru noi, deoarece, după șapte ani de eforturi susținute, am reușit să ridicăm noul lăcaș de rugăciune, lângă biserica veche ce datează din prima jumătate a veacului al XIX-lea”, a declarat preotul paroh Adrian Frunză.

Comentarii Facebook


Știri recente