Sfinţirea Bisericii Parohiei Boșoteni

În Duminica a XXIII-a după Rusalii (25 octombrie 2015), Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, a resfințit Biserica Sfântul Nicolae din Parohia Boșoteni (Protopopiatul Moinești), informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei. După slujba de sfinţire, Înaltpreasfinţia Sa a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului a hirotonit diacon pe tânărul teolog Ioan Muntean pe seama Parohiei Prisaca, Protopopiatul Moineşti, iar Pr. Constantin Moroca de la Parohia Cetățuia a fost hirotesit duhovnic.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a explicat credincioşilor prezenţi pericopa evanghelică din Duminica a XXIII-a după Rusalii. Înaltpreasfinţia Sa a vorbit şi despre iubirea milostivă a lui Dumnezeu care adună în comuniune pe creștinii unei parohii în jurul potirului euharistic.

Pentru activitatea desfășurată, părintele paroh Titi Comănescu a fost hirotesit iconom-stavrofor. În aceeași zi de sărbătoare, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a sfințit şi aşezământul social-filantropic al parohiei, cu hramul Adormirea Maicii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente