Sfințirea bisericii ortodoxe româneşti din orașul Jönköping, Suedia

Biserica cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului și Sfinții Cuvioși Daniil Sihastrul și Paisie de la Neamț” din orașul Jönköping – Suedia va fi sfinţită, duminică, 28 februarie 2016, informează site-ul episcopiascandinavia.se.

Slujba de târnosire a bisericii, amenajate potrivit rânduielilor ortodoxe, va fi săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Europei Centrale și de Nord și de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

Această parohie a fost înființată de către Preasfințitul Părinte Episcop Macarie în anul 2009, continuând misiunea desfășurată de peste patru decenii de preoții români din Stockholm.

Până acum serviciile religioase au fost săvârșite în diferite locații, iar în anul 2014 s-a reușit achiziționarea unei biserici, prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Episcop Macarie și cu osteneala părintelui paroh Ovidiu Teodor Băncilă și a bunilor săi credincioși.

Biserica în stil neogotic a fost ridicată între anii 1880-1881, pe malul lacului Vättern din Jönköping, după schiţele arhitectului Lars Kellman, prin donațiile tinerei britanice Cecilia Willerding. Catapeteasma bisericii a fost sculptată în stil brâncovenesc, în lemn de cireș.

Comentarii Facebook


Știri recente