Sfințirea bisericii militare din Garnizoana Buzău

Biserica militară din Garnizoana Buzău a fost sfințită, luni, 14 aprilie 2014. Slujba de binecuvântare a lăcașului de cult cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a precizat Dragoș Olteanu, Consilier mass-media și purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.

Ne-a învrednicit Dumnezeu ca, în prima zi a Săptămânii Sfintelor Pătimiri ale Mântuitorului Iisus Hristos, să săvârșim slujba de binecuvântare și sfințire mică, de această dată, a unui nou locaș de cult ridicat, după multe eforturi și osteneli, într-un frumos stil românesc, prin excelență, maramureșean – biserica de lemn a Armatei. S-au depus foarte multe eforturi, s-au cheltuit sume importante de bani, s-au strâns materialele necesare pentru ca această unitate militară să aibă parte de un sfânt locaș ei, în care să se roage, ori de câte ori simt nevoia, nu numai în duminici și sărbători, ci și în zilele de rând, când sunt la serviciu, toți cei care lucrează aici – ofițerii, maiștrii, soldații, personalul civil, dar și dumneavoastră, credincioșii, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Au participat autorități locale, cadre militare și credincioși din municipiul Buzău.

Lăcașul de rugăciune a fost ridicat de o echipă de meșteri lemnari din Maramureș. Costurile construirii bisericii au fost suportate din donații și din redirecționarea a două procente din sa­lariile militarilor. Stilul maramureșean al edificiului, atipic pentru zona Buzăului, nu este deloc străin bise­ricilor militare.

Comentarii Facebook


Știri recente