Sfințirea bisericii Mănăstirii Feleacu

Noua biserică a Mănăstirii Feleacu, din județul Cluj, a fost sfințită în ziua hramului. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și de Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

„Minunata biserică din Feleac ridicată prin osârdia părintelui Alexandru și cu obolul frățiilor voastre a fost sfințită. Nu este acum momentul să subliniem toate filele de istorie ce s-au scris în această localitate unică din țară, dar credem că așa cum versurile lui Arghezi zic, gândește și părintele Alexandru și cei ce l-au sprijinit: Altarul ca să fie și pietrele să ție cer inima și viața zidite în temelie„, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

Mănăstirea de la Feleac datează din anul 1581. Așezământul monahal a funcționat până la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Este reînființat în anul 1991 atunci când se hotărăște ca, în complexul monahal să fie inclusă și biserica veche arhiepiscopală, ctitorie a Sfântului Voievod Stefan cel Mare. Construirea noii biserici cu hramul Sfânta Treime a început în anul 2004.

În semn de apreciere pentru întreaga activitate, Mitropolitul Clujului l-a hirotesit arhimandrit pe starețul așezământului.

Au participat la sărbătoare reprezentanți ai Centrului eparhial, stareți și starețe de la mănăstirile din apropiere, credincioși, dar și oficialități locale și județene.

Comentarii Facebook


Știri recente