Sfințirea bisericii mănăstirii Eșanca din Botoșani

Pelerini din toată ţara au participat în Duminica a VII-a după Rusalii,la Slujba Sfinţirii Bisericii cu hramurile „Sfânta Parascheva” şi „Sfântul Serafim de Sarov” din cadrul ansamblului monahal de la Eșanca, potrivit epr.ro.

Slujba de târnosire şi Sfânta Liturghie a fost oficiată de către un sobor de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române. Din soborul slujitor a făcut parte şi Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop Vicar Patriarhal şi Secretarul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Evenimentul religios a avutloc în ziua când Biserica noastră a sărbătoritAflarea moaştelor Sfântului Serafim de Sarov. Ansamblul aşezării monahale de la Eşanca a fosttârnosit de un sobor de ierarhi: Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Preasfințitul Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, Preasfințitul Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal şi Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

Răspunsurile la strană au fost date, cu acest prilej, de monahiile venite de la Mănăstirea Văratec, din județul Neamț.

Ierarhii menţionaţi auslujit apoi Sfânta Liturghie în incinta aşezământului monastic

Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură.

„Este locul unde cei care şi-au ales această viaţă primesc vederea cea duhovnicească precum cei doi orbi au primit vederea lor fizică. Mănăstirea este locul în care omul primeşte darul vorbirii celei duhovniceşti precum cel mut a primit darul vorbirii fizice în Evanghelia de astăzi. Mănăstirea este locul în care prin slujbele de zi şi de noapte se încearcă alungarea puterilor întunericului din mănăstire şi din lume aşa cum Domnul Hristos a alungat puterea întunericului dintr-un om posedat de puterea vrăjmaşului”, a spus ÎPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, potrivit TINITAS TV.

Mănăstirea Eșanca a fost înființată în anul 2010.

Aflată la doar 3 km de orașul Darabani, Mănăstirea Eșanca adăpostește un fragment din cinstitele moaște ale Sfântului Serafim de Sarov, precum și alte moaște ale unor sfinți din Rusia și Sinai.

Comentarii Facebook


Știri recente