Sfințirea Bisericii Eroii Neamului din Craiova

Câteva sute de credincioși au fost prezenți astăzi, 29 mai 2014, la bucuria sfințirii noii biserici închinate Inălțării Domnului, din cartierul craiovean Calea Bucuresti. La ceas de aleasă sărbătoare, slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost săvârșită de Inaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoti si diaconi, după cum ne-a transmis Diac. Gheorghe Cioiu.

În cuvântul rostit la final, IPS Părinte Mitropolit Irineu a subliniat rolul pe care eroii neamului nostru l-au avut, ca mijlocitori în rugăciune înaintea lui Dumnezeu, în realizarea acestei sfinte lucrări. „Suntem în Biserica închinată Înălțării Domnului și Eroilor Neamului românesc și sunt convins că această sfântă lucrare s-a împlinit într-un timp atât de scurt și datorită faptului că toți eroii martiri s-au rugat pentru noi. Sunt ostașii, luptătorii și martirii ce și-au dat viața pe câmpurile de luptă, în lagăre și închisori, cu gândul la familiile lor, la neamul și țara lor, la credința strămoșească, deoarece permanent s-a luptat românul pentru libertate și credința creștin ortodoxă”, a spus IPS Irineu.

După Sfânta Liturghie, întreg soborul clerical, împreună cu credincioșii prezenți, s-au deplasat în curtea sfântului locaș unde a fost sfințită o troiță ridicată în cinstea tuturor eroilor neamului românesc. Evenimentul a fost urmat de un scurt program de cântece patriotice și religioase susținut de elevi de la Școala gimnazială nr 37 „Mihai Eminesecu” din această parohie, care au depus și o coroană de flori la monumentul ridicat în cinstea eroilor. Au fost prezenți de asemenea și membrii Asociației Naționale „Cultul Eroilor” – filiala Dolj.

Comentarii Facebook


Știri recente